veckans recept

Kalv kokt i vitt vin med rosmarin och haricots verts i tomatsås samt italienskpotatis.

Det här behövs:
Grytan
kalvgrytbitar    600g
vitvin(torrt) 4dl
vitlök  5 klyftor
gullök 1 stor
lagerblad 4st
kalv eller kyckling buljong ca 6dl
rosmarin: efter smak
pepperochini(chilikrydda)
paprikapulver
peppar
salt

Tomatsås
schalottenlök 2 st
vitlök  2 st
krossade tomater 400g
timjan
oregano
skvätt vitvin
grönsaksbuljong  2dl
peppar
salt

Haricots verts

Italienskpotatis
potatis (valfri sort)
rosmarin
vitlöksklyftor
flingsalt
olivolja

Tillagning

Börja med grytan
.
Fräs köttet tills det fått färg i en rymlig gryta(gärna gjutjärn) krydda med sal och peppar. Tillsätt vitlök och gullök. Slå på vittvin och fond. Tillsätt sedan resterande ingredienser.
Låt sjuda i minst 1½ timma (desto längre desto bättre)

Tomatsås
Fräs lök och vitlök tills det börjar bli glansiga, skall inte ta färg.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna.
låt små koka i en kvart.
Tillsätt Haricorts vert när det är fem min kvar på potatisen.

Italienskpotatis
skär potatisen i ganska små bitar. Skala vitlöken med behåll klyfterna hela. Krydda med rosmarin och flingsalt. Tillsätt sedan olivolja och rör om. 
Ställ i ugnen på 225grader i ca 25-35min (beroende på storleken på potatisen) 

Enjoy!

//Karlson


Kommentarer
Postat av: Pontan

det var bra nära att du glömde den här gången fidde!haha

2010-09-09 @ 07:49:43
Postat av: du vet vem

asså detta va det sämsta.. gör om gör rätt

2010-09-09 @ 16:02:40
Postat av: Anonym

DÅLIGT!!!

2010-09-09 @ 17:10:49
Postat av: Jag vet att du vet att jag vet.

Att detta var sådär..

2010-09-09 @ 20:36:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0