veckans recept
Kalv kokt i vitt vin med rosmarin och haricots verts i tomatsås samt italienskpotatis.
Det här behövs:
Grytan
kalvgrytbitar 600g
vitvin(torrt) 4dl
vitlök 5 klyftor
gullök 1 stor
lagerblad 4st
kalv eller kyckling buljong ca 6dl
rosmarin: efter smak
pepperochini(chilikrydda)
paprikapulver
peppar
salt
Tomatsås
schalottenlök 2 st
vitlök 2 st
krossade tomater 400g
timjan
oregano
skvätt vitvin
grönsaksbuljong 2dl
peppar
salt
Haricots verts
Italienskpotatis
potatis (valfri sort)
rosmarin
vitlöksklyftor
flingsalt
olivolja
Tillagning
Börja med grytan.
Fräs köttet tills det fått färg i en rymlig gryta(gärna gjutjärn) krydda med sal och peppar. Tillsätt vitlök och gullök. Slå på vittvin och fond. Tillsätt sedan resterande ingredienser.
Låt sjuda i minst 1½ timma (desto längre desto bättre)
Tomatsås
Fräs lök och vitlök tills det börjar bli glansiga, skall inte ta färg.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna.
låt små koka i en kvart.
Tillsätt Haricorts vert när det är fem min kvar på potatisen.
Italienskpotatis
skär potatisen i ganska små bitar. Skala vitlöken med behåll klyfterna hela. Krydda med rosmarin och flingsalt. Tillsätt sedan olivolja och rör om.
Ställ i ugnen på 225grader i ca 25-35min (beroende på storleken på potatisen)
Enjoy!
//Karlson
det var bra nära att du glömde den här gången fidde!haha
asså detta va det sämsta.. gör om gör rätt
DÅLIGT!!!
Att detta var sådär..